Tarih: 31.03.2023 09:37

Trump hakkında dava açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Büyük jürinin verdiği bu kararla Trump, hakkında ceza davası açılan ilk eski başkan oldu. Trump’ın yakın zamanda mahkemeye çıkması bekleniyor.

Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg’in sözcüsü dün (30 Ocak) açıklama yaptı ve “Bu akşam Sayın Trump’ın avukatıyla temasa geçip, Yüksek Mahkeme suçlamasıyla mahkemeye çağrılması sebebiyle Manhattan Bölge Savcılığı’na teslim olmasını koordine ettik” dedi.

Sözcü, Trump’a yöneltilecek suçlamaların tam olarak ne olduğunu paylaşmadı. Trump ise kendisine yöneltilen iddiaları reddediyor. Bu kararın ardından kendi sosyal medya platformu Truth Social’den bir açıklama yayımlayan Trump, “ABD’nin artık üçüncü bir dünya ülkesi” olduğunu savundu, kararı “radikal sol ve çetelerin” aldığını iddia etti.

4 Nisan'da hakim karşısına çıkacak

Florida’da yaşayan Trump New York’ta mahkemeye çıkacak. Trump’ın avukatı Susan Necheles, Trump’ın duruşma tarihinin belirlenmesi adına 4 Nisan günü hakim karşısına çıkabileceğini söyledi. NBC’in ulaştığı belgelere göre New York’taki güvenlik güçleri yarından itibaren ek güvenlik önlemleri alacak.
Salı günü hakim karşısına çıkmak için savcılığa gidip teslim olması beklenen Trump’ın önce parmak izi alınacak, daha sonra fotoğrafı çekilecek ve bunların hepsi gözaltı kayıtlarına girecek.

Trump ne ile suçlanıyor?

Donald Trump’ın avukatı Michael Cohen’in 2016’daki başkanlık seçimlerinden kısa bir süre önce eski porno yıldızı Stormy Daniels’a 130 bin dolar ödediği iddia edilmişti. Cohen ilk olarak bu iddiaları yalanlamış, daha sonra ödeme yaptığını kabul etmişti. Fakat Cohen, Daniels’a yaptığı bu ödemeden hiç kimsenin haberi olmadığını savunmuştu. Trump ise Daniels ile cinsel ilişkiye girdiği iddialarını reddediyor, davayı “siyasi” olarak tanımlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —