Tarih: 09.02.2024 14:36

TGC Başarı Ödülleri’ne son başvuru tarihi 12 Şubat

Facebook Twitter Linked-in

TGC Başarı Ödülleri Basın, Televizyon-Radyo ve İnternet gazeteciliği dallarında veriliyor.
 

NEZİH DEMİRKENT ÖDÜLÜ
Başarı Ödülleri kapsamında üç özel ödül bulunuyor. Bir gazeteci veya yayın organına bir yıllık çalışması dikkate alınarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından Nezih Demirkent adına konulan Özel Ödül belirleniyor.
 

KADIN HABERİ ÖDÜLÜ
Kadın Haberi Ödülü ise TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu tarafından önerilerek TGC Yönetim Kurulu tarafından veriliyor.
 

NİYAZİ DALYANCI BARIŞ GAZETECİLİĞİ ÖDÜLÜ
TGC Önceki Genel Sekreter Yardımcılarından Niyazi Dalyancı adına konulan Barış Gazeteciliği Ödülü’nü doğrudan Yönetim Kurulu belirliyor.
 

BASIN, RADYO-TELEVİZYON ve İNTERNET GAZETECİLİĞİ DALLARINDAKİ BAŞVURULAR
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre; Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri ''BASIN'' kategorisinde ''HABER (Siyasal, Ekonomi, Toplum, Eğitim, Sağlık, Kültür-Sanat-Magazin, Spor)'', ''KÖŞE YAZISI, ''ARAŞTIRMA (Tek ya da Seri)'', ''RÖPORTAJ-SÖYLEŞİ'', “SAYFA DÜZENİ (Birinci Sayfa, İç Sayfa)'', ''KARİKATÜR (Seri-Bant dahil)'' ve ''FOTOĞRAF'' dallarında verilecek.
“TELEVİZYON'' kategorisinde ''Televizyon Haber'', ''Haber Programı'', “Haber Araştırma”, ''Belgesel'', ''Kültür-Sanat Programı'', ''Spor Programı'' ve ''Kamera Çalışması'' dallarında, ''RADYO'' kategorisinde ise ''Haber” ve “Program'' dallarındaki başvurular ödüllendirilecek.
“İNTERNET GAZETECİLİĞİ” kategorisinde verilecek ödüller ise İnternet Haber, İnternet Röportaj, İnternet Özgün Köşe Yazısı, Podcast Haber, Podcast Program, Dijital Platform Haberi, Dijital Platform Programı bölümlerinden oluşuyor.
 

1 Ocak 2023–31 Aralık 2023 tarihleri arasında yayınlanan eserlere veriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —