Gazeteistasyon- Diyarbakır Tabipler Odası, gözaltına alınan meslektaşı doktor Mustafa Yaşa'nın serbest bırakılmasını ve meslek örgütlerine yönelik baskıya son verilmesini istedi.
Diyarbakır Tabip Odası önceki gün gözaltına alınan eski yöneticileri Dr. Mustafa Yaşa ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamayı oda yöneticisi Ahmet Baran okudu. Açıklamada, İktidarın demokratik kitle örgütlerini susturmaya yönelik saldırılarına dün sabah bir yenisinin daha eklendiģini ifade ederek, 'Bir önceki dönem oda yöneticimiz, İnsan Hakları Kolu aktivisti, meslektaşımız, arkadaşımız Dr. Mustafa Yaşa, dün sabah saatlerinde gözaltına alınmıştır.
Meslek örgütümüz, iktidar ve iktidarın ortakları tarafından hedef gösterilmektedir. TTB, meslek örgütü olarak emek sömürüsüne karşı çıktığı için hedeftir. Toplumun sağlık hakkı ve insan hakları ihlallerine yönelik söz söylediği için, pandemide söylenen yalanları tersyüz ettiği için hedeftir. Diyarbakır Tabip Odası aktivisti bir çok arkadaşımız bu baskı rejimi tarafından cezalandırılmak istenmekte, bir çoğuna yalan ifadeler ve akıldışı suçlamalarla dava açılmaktadır.
Dr. Mustafa Yaşa’ya yönelik suçlamalar, yasal zemin içerisinde gerçekleştirilmiş mesleki ve sendikal faaliyetlerdir. Oda yöneticisi olduğu dönemde şehrin dinamikleri ile yapılan basın açıklamalarından suç unsuru çıkartılmaya çalışılmaktadır. Mesleki faaliyetler ve insan haklarına ilişkin çalışmalar suç değildir' dedi.
Baran, iktidarın kendi siyasal çizgisi ve zemini dışında kalan toplumun bütün kesimlerini kriminalize etmeye çalıştığını ifade ederek şunları söyledi:
'Bugün bu siyasetin bir başka örneğini hekimlere dönük sergilemektedir. Diyarbakır Tabip Odasının yapmış olduğu mesleki faaliyetler ve sağlık hakkı mücadelesi yasal zemin dışına çekilip, illegalize edilmeye çalışılmaktadır. Dr. Mustafa Yaşa mesleki faaliyetlerden dolayı gözaltında tutulmaktadır!
Dr. Mustafa Yaşa, ev ve işyeri adresi belli olan, çağırıldığında ifade vermeye gidebilecek bir arkadaşımızdır. Ortada herhangi bir suç vasfı veya gözaltında tutmaya yönelik bir gerekçe yoktur. Gözaltı, bir cezalandırma ve sindirme aracı olarak kullanılmaktadır. Arkadaşımız suçsuzdur, bu haksız gözaltının bir an önce sonlandırılması gerekmektedir.'