Tarih: 27.07.2023 16:59

Sağlık yatırımları törenle hizmete açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır'ın Ergani lçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlık Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Saray Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Verem Savaş Dispanseri düzenlenen bir törenle hizmete sunuldu.

Açılışlarda konuşma yapan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Ağız ve diş sağlığı insan hayatının her döneminde büyük öneme sahiptir. Ağız ve diş sağlığı problemleri ve dişlerden kaynaklanan estetik sorunlar kişilerin hayatını ciddi anlamda olumsuz etkileyebilir ve genel sağlık üzerinde de etkili olabilir. Bu nedenle ağız ve diş sağlığı konusunda tam donanımlı sağlık kurumlarına ve alanında tecrübe sahibi profesyonel diş hekimlerine güvenmek gerekir" dedi. 
Açılış töreninde konuşan Vali Ali İhsan Su, Ergani ilçesinde hizmet haklarına yeni bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Devlet ve hükümet olarak, Diyarbakır’da vatandaşların sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik birçok yatırımı gerçekleştirmeye devam ediyoruz.
İşte bugün Ergani ilçemizde Sağlıklı Hayat Merkezi, Verem Savaş Dispanseri, Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve ayrıca Ağız Diş Sağlığı Merkezini hizmete açıyoruz. Vatandaşlarımız daha iyi imkanlar içerisinde, daha fazla ekipman ve doktorla inşallah bu hizmeti almaya devam edecekler" şeklinde konuştu. 
Açılış törenine, Vali Ali İhsan Si, Diyarbakır Milletvekilleri Suna Kepolu Ataman, Mehmet Sait Yaz, Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Ergani Kaymakamı Ahmet Karaslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu ve sağlık çalışınları katıldı. 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —