Tarih: 03.05.2022 15:23

Kürtçe tabela önündeki hakarete soruşturma açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Gazeteistasyon / Erzurum Karayazı ilçesinin girişindeki Kürtçe yazılı “Hûn bi xêr hatin” tabelasına yönelik ırkçı paylaşım, tepkilere neden oldu.

Erzurum'un Karayazı ilçesindeki bir ilkokulda görevli olduğu belirtilen öğretmenlerin, ilçenin girişinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz” tabelası önünde verdikleri poz sosyal medyada tepkilere neden oldu.
Tabelanın önünde duran öğretmenler, Kürtçe yazılı bölüm için “Tabelanın diğer kısmında da ‘Hoş geldiniz’ yazıyor. Ama o kısma olan tepkimiz belli” diyerek, hakaret içerikli ifade ve işaretlerle paylaşımda bulundu.
Paylaşıma, birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma açtı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, paylaşım üzerine Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Eğitim Sen Erzurum Şubesi konuyla ilgili açıklama yaptı.
'Erzurum Karayazı ilçesinde görev yapan dört öğretmenin sosyal medya hesaplarında yaptıkları çirkin paylaşımlar en basit tabiriyle nefret suçudur' denilen açıklamada, 'Mesleki etik ve ilkeleri hiçe sayan ırkçı ve aşağılayıcı görüntüler utanç vericidir. Yaptığımız görüşmelerde bu kişiler hakkında adli ve idari soruşturma açıldığı bilgisini aldık. Sürecin takipçisi olacağız. Eğitim Sen olarak din, dil, ırk, bölge ve kimlik ayrımı yapmadan herkesin eğitim hakkını savunuyoruz. Bu tür kin ve nefret söylemlerini kınıyor, yaşanılan bu olaydan eğitimci olarak utanç duyuyoruz' ifadeleri kullanıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —