Tarih: 14.02.2024 14:36

Kanal İstanbul projesi iptal edildi

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı, mahkemenin Kanal İstanbul projesini iptal ettiğini duyurdu.

Kanal İstanbul projesinin iptali için açılan dava hakkında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul 11'inci İdare mahkemesi, Kanal İstanbul birinci etap projesine ilişkin 1 bölü 5 bin ve 1 bölü bin ölçekli imar planlarına yaptığımız itirazı karara bağladı, planları iptal etti" dedi. 
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında 'Yeşil İstanbul' projesini tanıttı. Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına İmamoğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir ile PM üyeleri Mahir Yüksel ve Berker Esen de katıldı. Konuşmasına, Erzincan İliç’te altın madeninde meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçilerin bir an önce kurtarılmasını dileyerek başlayan İmamoğlu, görev sürecinde yaptıkları ve gelecek dönemde yapmak istedikleri projelerden bahsetti. Toplantının sonunda ise Kanal İstanbul projesinin iptali için açılan davaya dair 11’inci İdare Mahkemesinin verdiği kararı açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —