Tarih: 20.02.2023 15:00

İsviçre'de depremzedelerle dayanışma köprüsü kuruldu

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye ve Suriye’deki depremin ardından İsviçre’de yaşayan gönüllü insanların bir araya gelerek kurduğu Solidaritätsbrücke (Dayanışma Köprüsü) inisiyatifinin deprem mağdurları için düzenlediği dayanışma yemeği İsviçre'nin Basel kentinde yapıldı.

Depremin ardından İsviçre’de gönüllülerin bir araya gelerek kurduğu Solidaritätsbrücke, Bern’de düzenlediği kahvaltının ardından bu kez Basel’de dayanışma yemeği düzenledi. Çok sayıda insanın katıldığı yemekte Solidaritätsbrücke adına Almanca konuşma yapan Asil Keskin, dayanışma vurgusu yaparak, yemeğin gelirlerinin tamamının doğrudan depremzedelere gideceğini belirtti. Çok büyük bir bölge ve nüfusun depremden etkilendiğine dikkat çeken Asil Keskin, depremzedelerin yaşadığı mağduriyetin kısa sürede giderilmesinin çok mümkün olmadığını belirterek Solidaritätsbrücke’nin uzun vadeli dayanışma çalışmaları da planladığını söyledi.

Fahriye Usta: Dayanışma yaşatır

Depremin hemen ardından Basel’de kurulan “Solidaritätsaktion für Erdbebenopfer in der Türkei/Syrien” Derneği’nin başkanı Fahriye Usta bu süreçte doğrudan ve hızlı dayanışmanın çok önemli olduğunu belirterek toplanan yardımları dernekleri aracılığıyla en hızlı şekilde depremzedelere ulaştıracaklarını söyledi. İsviçre Federal Milletvekili Sibel Arslan, Atilla Toptaş, Seyhan Karakuyu, Serpil Şahin, Nuray Ateş Tekdemir’in yönetiminde olduğu Solidaritätsaktion bağışlar için bir banka hesabı oluşturarak bireysel ve kurumsal dayanışma kampanyası sürdürmeye devam ediyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —