Tarih: 23.05.2023 12:08

Gergerlioğlu: Eleştirdiğim Kocaeli C. Başsavcısı twitter’dan beni engelledi

Facebook Twitter Linked-in

HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Seçimlerde Gebze meydanında oluşturdukları stanttan temsiliyet gösterdiklerini ve birilerinin çok rahatsız olması nedeniyle Gebze İlçe Eş Başkanı Ömer Yıldız’ın tutuklandığını belirterek, ‘’Eleştirilerim sonucu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı twitter’dan beni engelledi’’ dedi.

Gergerlioğlu, Gebze İlçe Eş Başkanı Ömer Yıldız’ın uyduruk bir gerekçeyle tutuklandığını,  30 Mayıs’ta ki duruşmasında serbest kalacağına inandığını ifade ederek şunları söyledi:

‘’Darıca'da seçim büromuz defalarca taşlandı. Gözaltına alınan kişi defalarca serbest bırakıldı. Bunun için Kocaeli Emniyet Müdürü, Darıca Kaymakamı, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı ile bire bir görüşmeler yaptık ve onlara yoğun baskılar yaptık. Aynı zamanda bu konuda gereken tedbirleri almadıkları için de bir video çekerek sosyal medyadan on binlerce kişiye bu eleştirilerimizi ulaştırdık. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı bu eleştirilerim sonucu beni Twitter'dan engellemiş, rahatsız olmuş eleştirilerimden ama bir taraftan iyi çünkü onları rahatsız ettiğimizi gördük, bunlar hukuken yanınıza kalmaz dedik. Bize yönelik saldırılar ile ilgili suç duyurularımızı yaptık ve onları da takip ediyoruz

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —