Tarih: 03.02.2024 17:14

Erbakan: AKP ile ittifak yapmayacağız

Facebook Twitter Linked-in

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan yerel seçimlerle ilgili aldıkları kararı Ankara'da parti genel merkezinde yaptığı açıklama ile duyurdu. Erbakan AKP ile ittifak yapmayacaklarını ve üç büyük ilde kendi adaylarını göstereceklerini söyledi.

14 Mayıs 2023 seçiminde Cumhur İttifakı'nın içinde yer aldıklarını hatırlatan Erbakan, "Cumhurbaşkanlığı adaylığımızı açıklamış olmamıza rağmen, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olan Sayın Erdoğan lehine adaylıktan çekilerek tamamen milletimizin hayrına olacak mutabakat metnimiz dışında bir karşılık beklemeden ve mutabakat metnimizle de ilkelerimizden taviz vermeden, Cumhur İttifakı içinde yer aldık" dedi.

"Özellikle İstanbul’un CHP'den alınması ve iktidarın icraatlarında etki sahibi olup hayra vesile olunabilir mi düşüncesiyle ve toptan retçi bir tavır almamak adına müzakere masasına oturtulduğunu" söyleyen Fatih Erbakan bu noktada ise karşılarına beş sebep çıktığını belirtti.
Bu seçimin 14 Mayıs'taki seçimden önemli bir farkı olduğunu söyleyen Erbakan, birinci sebep olarak, vatandaşların bu seçimde YRP'nin herhangi ittifak içinde yer almasını istememesini gösterdi. 
Teşkilatların da bu seçimde bir ittifakın içinde yer alınmasını istemediğini söyleyen Erbakan, "Bir önceki seçimde teşkilatlarımızın yüzde 60'ı ittifak istemiyordu. Bu seçimde teşkilatlarımızın yüzde 95'i ittifakı istemiyor" diye konuştu.

Erbakan son neden olarak ise YRP ile AKP arasında yapılan görüşmelerde AKP heyetinin ittifak konusunda "adil ve dengeli" bir teklifle gelmemesini gösterdi. Erbakan bu nedenle AKP ile yerel seçimlerde iş birliği yapmama, YRP olarak İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarını gösterme kararı aldıklarını söyledi.

Erbakan, Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını 10 Şubat Cumartesi günü Ankara Atatürk Spor Salonu'nda açıklayacaklarını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —