Tarih: 13.01.2023 00:55

Diyarbakır Barosu: Asimilasyona karşı ana dilini seç

Facebook Twitter Linked-in

Gazeteistasyon- Diyarbakır Barosu, 'Yaşayan dil ve Lehçeler" başlığı altında seçmeli ders nedeniyle  asimilasyona karşı ana dilini seçilmesi cağrısında bulunarak, “Ders seçimine engel olma girişimlerde bulunanlar hakkında hukuki başvuruda bulunacağız”denildi.

Seçmeli ders nedeniye Diyarbakır Barosu yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"5.6.7 ve 8.sınıflarda öğrencilere seçmeli derslerden ‘Yaşayan dil ve Lehçeler’ başlığı altında Kürtçenin Kurmanci ve zazami lehçelerinde eģitim görme imkanı taninmistir. Bunun için öğrenci velilerine sunulan formanın Ocak ayı sonuna kadar doldurması ile bir dersi en az 10 kişinin secmesi halinde dersler verilir. 

Hiç bir okul idaresi seçilen ders için öğretmen olmadığını, materyal ve donanımın eksik olduğunu ileri sürerek rsin secilemeyeceğini öne süremez. Hakkın ihlali olduğu için suç sayılır. Ders seçimine engel olan hakkında hukuki yaptırıma başvurulacak.Asimilasyonun önüne geçmek ana dilimizi iler taşımak adına Kurmanci ve Zazaki dili seçelim. 

Çocuklarımızın bu hakkına engel olmaya çalışanlara karşı yanınızda olduğumuzu unutmayalım.En ufak bir problemde bizimle ilişkiye geçmekten çekinmeyiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —