Tarih: 17.02.2024 16:52

DEM Parti'nin Ankara adayları belli oldu

Facebook Twitter Linked-in

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) alınan kararları açıkladı.

"Kent Uzlaşısı' modeli kapamına görüşmeler yaptıklarını belirten Doğan,“Kent uzlaşısı görüşmeleri devam ediyor. Bazı bölgelerde bu uzlaşıya yönelik yol alınabildi. Bazı bölgelerde henüz yol katledilemedi. Bu yolların tıkalı olduğu anlamına gelmiyor, görüşmeler sürüyor. Dolayısıyla henüz süren görüşmeler varken netice alınamamış yerlere ilişkin açıklama yapamıyorum. Ama Kent uzlaşısının sağlandığı bazı yerler var. Mesela Mersin, mesela Akdeniz. Mersin Akdeniz ve Esenyurt kent uzlaşısının sağlanabildiği yerler. Adana ve İstanbul’un bazı ilçelerinde henüz görüşmeler sürüyor. Urfa’daki adaylarımız da kent uzlaşısı kapsamında belirlenmiş adaylar” dedi.
Aday çıkarılan her yerde oylara sahip çıkma çağrısı yapan Doğan, “Bu çağrı çok önemli. Çünkü bir oyun çok şeyi değiştirebileceğini Türkiye’de gördük, deneyimledik. Yeniden aynı duygu, umut, inanç ve kararlılıkla oylarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü pek çok yerde usulsüzlükle, haksızlık ve hukuksuzluk aldı başını gidiyor. Seçmen taşımalar, oy kaydırmalar, hayali seçmen yaratmalar… Özellikle bunlar kayyım atanmış bölgelerde yapılıyor. Bu paniğin nedenini anlıyoruz ama buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz; ne yaparsanız yapın, biz kazanacağız ve bizden zorla alınanı sizden geri alacağız. Çünkü hiç kimsenin seçme ve seçilme hakkını ki üstelik demokratik olduğunu ifade eden bir ülke bu şekilde gasp edemez, buna izin vermeyiz. Buna tarih de tanık, sizler de tanıksınız” şeklinde konuştu.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —