Tarih: 29.01.2024 13:44

DEM Parti adayları tanıtıldı

Facebook Twitter Linked-in

Kayapınar ilçesinde bulunan bir otelde gerçekleşen tanıtıma DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Tevgera Jinên Azad (TJA), DEM Parti milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Tanıtımın düzenlendiği salona, "Kadın iradesiyle yerel demokrasiye", "Dema jinan vîna jinan" ve "Demê cinîyan îradeyê cınîyan" pankartları asıldı. Ayrıca 11 dilde "Jin jiyan azadî" yazılı pankart salonda yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, önce kayyumları göndererek sonra onların tahribatını ortadan kaldırarak kadın özgürlükçü sistemi inşaa edeceklerini ifade ederek, ‘’Gençlik merkezlerini, akademileri hayatı geçireceğiz. Yeniyi kurarken hesap sormaktan da vazgeçmeyeceğiz. Yeni yaşam modelimizi en güçlü şekilde hep birlikte yaratacağız’’ dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Halk oylamasıyla doğrudan demokrasinin tecelli etmesini sağladıklarını belirterek şunları söyledi:

Yaptığımız halk oylaması sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya örnek olacak bir halk oylamasıdır. 31 Mart’ta zaferi hediye edeceğimizin sözünü veriyoruz. Başta kadın eş başkan adayları olmak üzere belediyeleri tek tek kazanarak, kayyımları tek tek göndererek, kayyımcı zihniyetle tek tek hesaplaşarak demokratik ve ekolojik bir belediyecilik anlayışıyla, kadın özgürlükçü bir yerel yönetim anlayışıyla yerelden demokrasiyi güçlendireceğiz’’ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —