Tarih: 25.04.2023 07:54

Birçok ilde gazeteci ve siyasetçilere gözaltı

Facebook Twitter Linked-in

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) sahibi Ferhat Çelik ve ajansın editörlerinden Abdurrahman Gök, Yeni Yaşam Gazetesi Yazıişleri Müdürü Osman Akın, Xwebûn gazetesi imtiyaz sahibi Kadri Esen’in de aralarında olduğu çok sayıda kişinin evine baskın düzenlendi.

MA'nın aktardığı bilgilere göre, evlerde arama yapan polis, gazetecilere ait kitap ve bilgisayar gibi dokümanlara el koydu. İkamet adresinde bulunmayan Ferhat Çelik gözaltına alınamadı. Esen’in evindeki polis araması ise sürerken, Abdurrahman Gök gözaltına alındı. Operasyon kapsamında birçok gazeteci ve siyasetçinin evlerine polis baskını yapıldığı belirtildi.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Diyarbakır, Batman ve Urfa'da gazeteci, sanatçı, siyasetçi ve yurttaşların da gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Bu sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında, birçok üyemizin evi basılarak gözaltına alındı. Dernek binamızda aramalar devam etmektedir. Seçim sürecinde derneğimize ve üyelerimize yönelik gerçekleştirilen siyasi operasyona karşı susmuyoruz!

Aynı dosya kapsamında üyelerimiz ile birlikte Diyarbakır Batman ve Urfa illerinden gazeteci, sanatçı, siyasetçi ve yurttaşların da gözaltına alındığı bilgisine ulaştık. Derneğimize ve diğer demokratik kurumlara karşı yürütülen siyasi operasyona karşı susmayacağız!

Gözaltına alınan üyelerimiz ve müvekkillerimiz hakkında 24 saat avukat ile görüşme kısıtlaması var. Siyasi operasyonlar, meşru olmayan kısıtlamalar, baskılar bizi yıldıramaz. Savunma susmayacak! Üyelerimizin, meslektaşlarımızın ve müvekkillerimizin yanında olacağız!"

ÖHD Diyarbakır şubesi de yaptığı açıklamada "Şube yöneticilerimiz ve üyelerimizin de içinde olduğu birçok kişi evi basılarak gözaltına alınmıştır. Dernek binamızda ve evlerde aramalar devam etmektedir. Derneğimize ve diğer demokratik kurumlara karşı yürütülen siyasi operasyona karşı susmayacağız!" mesajını paylaştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —