Tarih: 12.02.2024 13:09

Bakan’a istismar sorusu

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 13 yaşında bir çocuğun, aynı mahallede yaşayan Ahmet Ölçer’in (64) defalarca cinsel istismarına maruz kaldığını belirterek, ‘’Failin çocuğa istismar uyguladığı süreçte çocuğun fotoğraf ve videolarını çektiği, hatta gizli bir uygulamadan bu fotoğraflarla oynayarak bunlar üzerinden çocuğa şantaj uygulamıştır. Olayın ardından, 12 yaşını tamamlamamış çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanan Ölçer, 2020 yılında “Azami tutukluluk sürecinin aşılması” gerekçesiyle adli kontrol şartıyla tahliye edilmiştir. Ölçer’in avukatı dosyayı İstinaf Mahkemesine taşımış, mahkemenin iyi hal indirimi uygulanması istemiyle dosya bozulmuş, 5 Şubat 2024’te Viranşehir Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden yargılanması yapılan faile, iyi hal indirimi uygulandığı bildirilmiştir’’ dedi. Öcalan, Bakan Tunç’un yanıtlaması amacıyla verdiği soru önergesinde şunlrı sordu:

-Olayda adı geçen Ahmet Ölçer’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının gerekçesi nedir? Adı geçen sanığa İyi Hal İndirimi uygulanmasının gerekçesinedir? Doğru bir uygulama mıdır?

-Çocuk istismarı failine yönelik İyi Hal İndirimi kararının benzer davalar için emsal oluşturmamasına yönelik bakanlığınızca herhangi bir önlem alınacak mıdır?

-Son 5 yılda Urfa’da kaç çocuk istismarı vakası yaşanmıştır? Çocuk istismarı ilgili kaç kişi ceza almıştır? Kaç dava için takipsizlik kararı verilmiştir?

-Bakanlığınızca çocuk istismarı vakalarını engellemek için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Hangi çalışmalar yapılmaktadır?

-İstismara maruz kalan çocukların psiko-sosyal destek ve rehabilitasyonu için bakanlığınızca herhangi bir hizmet verilmekte midir? Ne gibi hizmetler verilmektedir?

-Urfa ilinde ve ülke genelinde şu an devam eden kaç çocuk istismar ve tecavüz vakası dosyası vardır? Urfa ilindeki adı geçen çocuk istismarı vakası ile ilgili yargı süreci nasıl işlemektedir?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —