Tarih: 23.05.2023 12:22

Ahmet Türk: Devlet, Mardin'de 'Kılıçdaroğlu'na oy vermeyin' baskısı yapıyor

Facebook Twitter Linked-in

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde Mardin Mazıdağı'nda AKP’li vekillerin, yerel idareyle birlikte kanaat önderleri ile muhtarlara Kılıçdaroğlu'na oy vermemeleri yönünde baskı uyguladığını söyledi.

Artı Gerçekten Ezgi Yıldız’ın haberinde,  Eski Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı ve Kürt siyasetçi Ahmet Türk, seçim öncesinde Mardin Mazıdağı’nda AKP’li milletvekillerinin beraberindeki vali, kaymakam, karakol komutanlarının, ilçede kanaat önderleri ile muhtarlara Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri için baskı yaptığını belirtti. Türk, 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur cumhurbaşkanı seçimlerini de bir referandum olarak nitelendirdi.

Toplumun geleceğini karartan bir anlayışla karşı karşıyayız

Ahmet Türk, seçmenin tekçi, otokrat bir yönetim ile demokrasi arasında bir seçim yapacağını ifade etti. Türk, “Son yirmi yıldır; hak, hukuk ve adaletin ortadan kalktığı, toplumun geleceğini karartan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bunun değişmemesi halinde toplumu bir felakete taşıyacağı çok ortada. Bizler birleşerek geleceğimizi güvence altına almalıyız. Ülkedeki bütün insanların demokrasiye ihtiyacı var“ dedi.

Baskı ve hilelerin olduğu yerde başarılı olmak mümkün değil

HDP’li Türk, ülkenin değişim ve dönüşüm için hayati bir süreçten geçtiğini söyleyerek sandık güvenliğine dikkat çekti. Türk, demokratik bir ortam sağlanması halinde Kılıçdaroğlu’nun kazanabileceğini belirterek şunları söyledi;

“Bu bir referandum. Herkes sandığa gitmeli ve sandığın başından ayrılmamalı. Sandıklardan muhaliflerin uzak tutulduğu bir süreci yaşadık. Aslında hem Yeşil Sol Parti hem de CHP sandıklarda yetersiz kaldığı için bu sonucu aldık. Kürt illerinde büyük bir baskı var biz CHP’yi de bu konuda bilgilendirdik. AKP’li milletvekillerinin beraberindeki vali, kaymakam, karakol komutanlarının, ilçede kanaat önderleri ile muhtarlara Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri için baskı yapıyor. Akıl alır gibi değil. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor zamanında müdahaleler yapılmalı. Ben buradaki halkın tercihini Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağına inanıyorum ama baskıların ve hilelerin olduğu yerde başarılı olmanın mümkün olmadığını da belirtmek isterim. Demokratik seçimi sağlayabilirlerse kazanabilirler aksi halde mümkün değil.”


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —