Tarih: 13.02.2024 17:26

9 işçi toprak altında!

Facebook Twitter Linked-in

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde bugün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu da bölgeye gitti. Aydoğdu yaptığı ilk açıklamada, "Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil" dedi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu olayla ilgili şu bilgileri aktardı:
"Şu anda o bölgede olan arkadaşların tespiti yapıldı. Net bilgi vermek için beklemek lazım. Şu anda o bölgeye vardık. Bu işlemde toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Bütün arkadaşlarımız bunun nedeni üzerinde çalışıyorlar."

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise "Bütün hazırlıklar tamam, çalışma yapılıyor. Ekipler yönlendirildi. İlk belirlemelere göre 9 kişi toprak altında” dedi.
AFAD; Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il müdürlüklerinden personelin arama çalışmalarına katıldığını duyurdu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —