Şair ve Yazar Sinanoğlu'nun başlattığı, 'Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız" sosyal sorumluluk projesi devam ediyor.
Şair ve yazar Devran Sinanoğlu'nun 2021 yılında Diyarbakır'da başlattığı "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız" sosyal sorumluluk projesi devam ediyor. Kitaplarının gelirini dezavantajlı öğrencilerin eğitimine bağışlayan yazar, proje kapsamında bugüne kadar Diyarbakır'da 101 kütüphanenin ihtiyacını giderdi. Diyarbakır dışında; Şanlıurfa, Bingöl, Muş, Hakkari, Van, Bitlis, Batman, Mardin, Erzurum, Rize, Malatya, Şırnak, Ağrı, Elazığ olmak üzere toplam 15 şehirde ki köy okullarının kütüphane ihtiyaçlarını karşıladı. Bugüne kadar 100 binden fazla kitabı öğrencilerle buluşturan yazar Sinanoğlu, çalışmalarını sürdürüyor.
102. Köy okul kütüphanesini Karacadağ bölgesinde, Ovabağ Çok Programlı Anadolu Lisesinde, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte kuracakları kütüphaneye, Van depreminde hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir'in adı verilecek.
Kütüphane için gerekli olan malzemeleri tamamladıklarını sadece kitaba ihtiyaçlarının olduğunu belirten yazar Devran Sinanoğlu "47 köy ve mezradan taşımalı olarak Ovabağ Çok Programlı Anadolu Lisesinde öğrenim gören, öğrenci kardeşlerimizin ders çalışabilecekleri, sınavlara hazırlanabilecekleri bir ortamlarının olmadığını ve bununla birlikte bilgiye ulaşmak için kitaba ihtiyaçlarının olduğunu fakat kültür kitaplarının olmadığını, kütüphane yerinin olduğunu ama kütüphanelerinin olmadığını gördük. Kasım 2023'te Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanımızla ve ilgili cemiyet yönetimindeki gazeteci arkadaşlarımızla birlikte okulu ziyaret ettik, kütüphane kurulacak yerini inceledik, eksikliklerini belirledik ve çalışmalarımıza başladık.
Haziran'da açılışını yapmayı planladığımız kütüphane için kültür kitaplarına ihtiyacımız var. Siyasi, ideolojik, ağır dini ve felsefi kitaplar ile para kabul etmiyoruz. Dünya ve Türk klasikleri ile edebi kitapları kabul ediyoruz." Diyen yazar Devran Sinanoğlu sözlerine şöyle devam etti." Kitap okuyan bir insanın anlama kapasitesi ile hiç kitap okumayan bir insanın arasındaki anlama kapasitesi %60'tır. Okumak, beynin gıdasıdır. Aklın ham maddesi kitap okumaktır. Kitap okumak aklı kibarlaştırır. Cehaletin tek ilacı okumaktır. Bizim temel amacımız kitaba, bilgiye ulaşamayan kırsaldaki dezavantajlı öğrencilere kitap ulaşmaktadır. Kitap konusunda bize katkıda bulunmak isteyen; cehaletin düşmanı, kitap dostları Şehitlik Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Sümerpark İçi, 21100 Yenişehir/Diyarbakır(Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti yerleşkesi) adresine uyku halindeki veya bitirdikleri kitapları ulaştırabilirler. " Şeklinde konuştu.